Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Aan de slag >

Wetten over zorg en ondersteuning eenvoudig uitgelegd

Thema: Leef je leven, Passende zorg, Tijd voor zorg, Vaker luisteren, Samen vernieuwen

De brochure ‘De wetten zorg en ondersteuning sinds 2015 – eenvoudig verteld’ is verschenen. De brochure gaat over de wetten die de zorg regelen. Dat zijn de vier wetten: Wet Langdurige Zorg (Wlz), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet. De brochure is gratis te downloaden.  

De tekst is geschreven voor mensen die (Nederlands) lezen en begrijpen moeilijk vinden. Zoals mensen met een (licht) verstandelijke beperking. In de praktijk blijkt echter dat heel veel mensen graag informatie in eenvoudige taal lezen. De vraag naar de brochure is zo groot dat is besloten deze gratis digitaal ter beschikking te stellen. Je kunt de brochure gratis downloaden.

Download de brochure

Mensen die naar de informatiebijeenkomsten zorg en ondersteuning komen, krijgen de papieren brochure als naslagwerk mee naar huis.

Informatie over de juiste ondersteuning

Dit product is een eerste oplevering van de actie Informatie over de juiste ondersteuning. We organiseren ook informatiebijeenkomsten waarin we dieper ingaan op vragen rondom zorg en ondersteuning. Wil je zelf een informatiebijeenkomst op jouw school of kinderdagcentrum? Neem dan contact op met Dorien Kloosterman van KansPlus: d.kloosterman@kansplus.nl of 06-46291032.

Verder lezen op Ik doe mee

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

1 Reactie op dit artikel

jan
2 jaren geleden
dat het cool is

Plaats ook een reactie


Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.