Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Aan de slag >

Goed voorbereid het ondersteuningsplan bespreken

Thema: Leef je leven

Om cliënten, hun familie maar ook zorgmedewerkers goed voor te bereiden op de (jaar)bespreking van het ondersteuningsplan, worden OPsterk-trainingen gegeven.

Het ondersteuningsplan, ook wel leefplan genoemd, is het belangrijkste document in de zorg. In dit plan staat welke zorg en ondersteuning iemand nodig heeft en wenst, zodat hij het leven kan leiden dat hij wil.

 

Minimaal een keer per jaar spreken mensen met een beperking, hun familie en zorgprofessionals met elkaar over dit plan. Het doel is om zorg en ondersteuning goed op elkaar af te stemmen, eventuele knel- en verbeterpunten te benoemen en om nieuwe afspraken te maken.

Voor wie

Mensen met een beperking, hun familie en vrienden en zorgprofessionals

Wat is het

Een training voor mensen met een beperking, hun familie en zorgprofessionals om zich voor te bereiden op de jaarlijkse bespreking van het ondersteuningsplan.

 

Wat kun je ermee

In de praktische training krijgen deelnemers veel informatie. Ze krijgen dan antwoord op de vragen:

  • Wat is een goed ondersteuningsplan?
  • Hoe bereid je de bespreking voor?
  • Hoe kan het gesprek zelf op een goede manier worden gevoerd?

Uniek aan deze training is dat mensen met een beperking, hun familie en zorgprofessionals allemaal aanwezig mogen zijn. Uit ervaring blijkt dat het meest wordt bereikt als de gesprekspartners samen werken en begrip hebben voor elkaar. Op die manier versterken de deelnemers elkaar. Is een gezamenlijk training niet mogelijk? Dan kijken we wat wel haalbaar is.

 

Download de flyer met een voorbeeldprogramma

Meer weten

Wil je een gratis OPsterk-training reserveren? Of wil je meer informatie? Neem contact op met Wil Molenaar van KansPlus, via wilmol@xs4all.nl, 06 11 01 73 27 of Ineke Wolters van LFB, via i.wolters@lfb.nu of 06 11 87 90 27.

Lees verder

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.