Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Aan de slag >

Vrijheidsbeperking en de wet – inventarisatie toegankelijke informatie

Thema: Leef je leven

Een inventarisatie van begrijpelijke en bruikbare informatie over vrijheidsbeperking en vrijheidsbeperkende maatregelen. Bedoeld voor mensen met een beperking en hun familie. En voor begeleiders om het gesprek hier over aan te gaan.

Voor wie

Voor mensen met een beperking, familie en begeleiders.

Wat is het

Een lijst met informatiemateriaal over vrijheidsbeperking en vrijheidsbeperkende maatregelen. Het gaat om materiaal dat in de afgelopen jaren is ontwikkeld en beschikbaar gekomen. Dit materiaal is met name gericht op zorgprofessionals. De inventarisatie gaat over materiaal dat met name geschikt is voor mensen met een beperking en hun familie.

Wat kun je er mee

Informatie over vrijheidsbeperking en onvrijwillige zorg moet voor iedereen te begrijpen zijn. Zodat mensen met een beperking weten waar het over gaat en welke rechten zij hebben. De inventarisatielijst geeft hiervoor al mooie voorbeelden. Het informatiemateriaal is te gebruiken om het gesprek aan te gaan over dit onderwerp.

 

De werkgroep rond de actie Voor iedereen te begrijpen gaat aan de slag met het maken van nieuw materiaal: begrijpelijke informatie over onvrijwillige zorg en de nieuwe Wet Zorg en Dwang.

Meer weten

Download de inventarisatielijst

Lees verder op Ik doe mee

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.