Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties > Actie #3

Op naar één beroepenstructuur

Thema: Tijd voor zorg

Dat maakt het makkelijker om medewerkers te vinden voor de zorg- en welzijnssector.

Betrokken partijen

  • VGN

Voor wie

Zorg- en welzijnsorganisaties en beroepsverenigingen (zoals NVAVG en V&VN).

Wat we gaan doen

We maken een plan van aanpak voor het opstellen van één beroepenstructuur voor zorg en welzijn. Een beroepenstructuur is een overzicht van alle beroepen. En er staat in wat medewerkers moeten kennen en kunnen. Voor het plan gaan we praten met zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen. Ook gaan we praten met de Adviescommissie Innovatie Zorgberoepen en Opleidingen. En met cliëntenorganisaties en andere deskundigen. Zo weten we wat er in de beroepenstructuur moet komen te staan. Daarna vragen aan de overheid en fondsen of we hiervoor geld kunnen krijgen.

Wat het oplevert

Een plan van aanpak voor het opstellen van één beroepenstructuur voor zorg en welzijn.

Wat we willen bereiken

We willen dat er één beroepenstructuur voor zorg en welzijn komt. Ook willen we dat werkgeversorganisaties, vakbonden en beroepsverenigingen hierbij betrokken zijn.

Waarom deze actie

Met één beroepenstructuur voor zorg en welzijn krijgen we meer overzicht. We kunnen beter zien wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de beroepen. En wat medewerkers voor elk beroep moeten kennen en kunnen. Daarna kunnen we goede leer- en loopbaantrajecten uitzetten. Zo kunnen we medewerkers enthousiast maken én houden voor de zorg- en welzijnssector.

Planning

Het plan van aanpak is eind 2017 klaar.

Meer weten

Neem contact op met Devie Rusch van VGN: drusch@vgn.nl of 06-21873815.

Op de hoogte blijven van de voortgang van deze Actie?!

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Wil je ook 
jouw verhaal vertellen?

Vul dan hier je naam en e-mailadres in. Belangrijk: je verhaal moet gaan over hoe jouw leven leuker is geworden door samen te werken en samen te praten. Wij maken dan een afspraak met je om je te interviewen. Je mag je verhaal natuurlijk ook zelf of met iemand anders schrijven als je dat liever doet.