Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties > Actie #1

Bestuurders luisteren en leren

Thema: Vaker luisteren

Hoe zorgen we er voor dat bestuurders hun werk goed doen? En dat zij luisteren naar de cliënt? Wat heeft iemand met een beperking nodig voor goede zorg en een fijn leven? Hoe bestuurders tegen deze vragen aankijken is heel belangrijk. Zij hebben een grote rol  omdat zij besluiten nemen die grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van zorg.

Betrokken partijen

  • LFB
  • LSR
  • Ieder(in)

Voor wie

Bestuurders van zorgorganisaties in de Wlz-zorg voor mensen met een beperking.

Wat we gaan doen

Bestuurders op een verrassende wijze laten ervaren hoe mensen met een beperking zelf en hun familie kijken naar de zorg en ondersteuning die wordt geboden. We bieden bestuurders een unieke beleving, waarbij mensen met een beperking, ervaringsdeskundigen en medewerkers hun verhalen delen. Zij geven bestuurders zo nieuwe inzichten. Daarna praten we met elkaar en zoeken we naar oplossingen die duurzaam zijn.

Wat het oplevert

Goede bestuurders, die weten welke zorg en ondersteuning mensen nodig hebben. Zij  ontwikkelen hun visie op basis van ervaringen van mensen met een beperking en hun familie

Wat we willen bereiken

Een leerervaring ontwikkelen voor bestuurders. Met ‘ervaringsleren’ doen bestuurders inzichten op waarmee zijn belangrijke strategische beslissingen kunnen nemen binnen de organisatie. (Cyclus van Kolb.)

Waarom deze actie

Bestuurders hebben een grote rol omdat zij besluiten nemen die grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van de zorg. Het is belangrijk dat zij die besluiten nemen vanuit cliëntenperspectief.

Planning

Start activiteit: 1 december 2017. Einddatum: december 2018.

Meer weten

Wil je meer weten over deze actie? Neem dan contact op met Joost Blommendaal via j.blommendaal@lfb.nu. 

Op de hoogte blijven van de voortgang van deze Actie?!

Vind je dit artikel leuk om te lezen?