Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties > Actie #9

Contact met één persoon

Thema: Passende zorg

Mensen met een beperking hebben vaak veel soorten zorg nodig. Het is belangrijk dat goed te regelen.

Betrokken partijen

  • VWS

Voor wie

Mensen met een beperking en hun familie

Wat we gaan doen

Zorgaanbieders in de regio Rotterdam gaan het regelen van goede gehandicaptenzorg makkelijker maken. Daarvoor gaan ze samen met mensen met een beperking werken. Aan één herkenbaar persoon of herkenbare plaats. Waar mensen met een beperking met vragen terecht kunnen. Over hun zorg en ondersteuning. Ook maken ze handleidingen. Die maken duidelijk hoe en bij wie goede zorg en ondersteuning kan worden geregeld.

Wat het oplevert

  • Een herkenbaar persoon of herkenbare plaats. Waar mensen met een beperking terecht kunnen.
  • Handleidingen.

Wat we willen bereiken

We willen dat elke cliënt zo veel mogelijk met maar één begeleider contact hoeft te hebben. Over de zorg en ondersteuning. Zeker als de zorg van verschillende mensen komt. Zo kan goede zorg makkelijker worden geregeld.

Waarom deze actie

Mensen met een beperking hebben vaak veel verschillende zorg nodig. Van verschillende soorten begeleiders. Het is belangrijk dit goed te regelen. Die verschillende begeleiders moeten dan goed met elkaar praten. Handleidingen helpen daarbij. Ook is een herkenbaar persoon of herkenbare plaats, zoals in Rotterdam, belangrijk. Waar een cliënt met vragen terecht kan.

Planning

In Rotterdam moet de herkenbare plek uiterlijk in 2018 goed werken. Daarna zal worden gekeken of dit idee ook in andere plaatsen kan worden toegepast.

Meer weten

Kijk op: www.persoonsvolgendezorg.nl.

 

Op de hoogte blijven van de voortgang van deze Actie?!

Vind je dit artikel leuk om te lezen?