Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties > Actie #6

Digitale hulpmiddelen voor de communicatie

Thema: Leef je leven

Digitale communicatiemiddelen maken de dagelijkse communicatie tussen mensen met een beperking, hun familie en vrienden en begeleiders makkelijker.

Betrokken partijen

  • Ieder(in)

Voor wie

Mensen met een beperking en hun familie en begeleiders.

Wat we gaan doen

We zoeken goede voorbeelden van (digitale) communicatiemiddelen. Deze middelen maken de dagelijkse communicatie tussen mensen met een beperking, hun familie en vrienden en begeleiders makkelijker. Bestaande middelen zijn bijvoorbeeld: Familienet, Mantellink en het Ik Boekje. We zoeken naar voorbeelden in Nederland en in andere landen. En we kijken naar het elektronisch cliëntendossier (ECD). Dat is een digitaal dossier met alle gegevens over de cliënt. Het ECD kan misschien helpen bij de communicatie tussen mensen met een beperking, hun familie en begeleiders.

We vragen mensen ook naar hun ervaringen met (digitale) communicatie. Daarna maken we een rapport. Daarin staan alle voorbeelden van (digitale) communicatie. We presenteren deze voorbeelden op de studiedag. Dit is een studiedag voor cliëntenorganisaties en cliëntenraden.

Wat het oplevert

  • Een rapport met voorbeelden van (digitale) communicatiemiddelen
  • Een presentatie van de voorbeelden op de studiedag

Wat we willen bereiken

We willen de communicatie tussen mensen met een beperking, begeleiders en familie verbeteren. En makkelijker maken met (digitale) communicatiemiddelen.

Waarom deze actie

Mensen met een beperking krijgen vaak hun hele leven ondersteuning. Het is dus belangrijk dat zij kunnen vertellen wat hun wensen zijn. En dat de dagelijkse communicatie met begeleiders en familie en vrienden soepel verloopt. (Digitale) communicatiemiddelen kunnen daarbij helpen. Ook op afstand.

Planning

De voorbereiding was in september en oktober 2017. De actie loopt tussen november 2017 en juni 2018. In juli 2018 kijken we hoe de actie ging.

Meer weten

Neem contact op met Natacha Lijding van Ieder(in): n.lijding@iederin.nl of 030-7200038.

Op de hoogte blijven van de voortgang van deze Actie?!

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Wil je ook 
jouw verhaal vertellen?

Vul dan hier je naam en e-mailadres in. Belangrijk: je verhaal moet gaan over hoe jouw leven leuker is geworden door samen te werken en samen te praten. Wij maken dan een afspraak met je om je te interviewen. Je mag je verhaal natuurlijk ook zelf of met iemand anders schrijven als je dat liever doet.