Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties > Actie #8

Vrij om te kiezen

Thema: Leef je leven

Door goede informatie kunnen mensen met een beperking de juiste ondersteuning kiezen.

Betrokken partijen

  • VGN

Voor wie

Mensen met een beperking en hun familie.

Wat we gaan doen

We organiseren bijeenkomsten voor cliëntorganisaties, onderzoekers, leden van de VGN, leden van Zorgverzekeraars Nederland en ervaringsdeskundigen. Daarin bespreken we welke informatie mensen met een beperking nodig hebben. Zodat zij een goede keuze kunnen maken uit de ondersteuning. Deze informatie moet makkelijk zijn. En voor iedereen te vinden. Dit noemen wij: klantkeuzeinformatie.

Wat het oplevert

Makkelijke en vindbare Klantkeuzeinformatie.

Wat we willen bereiken

We willen dat mensen met een beperking en hun familie goede informatie krijgen. En dat ze weten waar ze die kunnen vinden. Zodat ze vrij kunnen kiezen voor de beste ondersteuning.

Waarom deze actie

Mensen met een beperking zijn vaak hun hele leven afhankelijk van ondersteuning. Daarom is het heel belangrijk dat zij en hun familie goede informatie hebben over de ondersteuning. En daar een goede keuze uit kunnen maken.

Planning

Deze actie loopt tot eind 2018.

Meer weten

Neem contact op met Rita Hut van VGN: rhut@vgn.nl of 06-13197769.

Op de hoogte blijven van de voortgang van deze Actie?!

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Wil je ook 
jouw verhaal vertellen?

Vul dan hier je naam en e-mailadres in. Belangrijk: je verhaal moet gaan over hoe jouw leven leuker is geworden door samen te werken en samen te praten. Wij maken dan een afspraak met je om je te interviewen. Je mag je verhaal natuurlijk ook zelf of met iemand anders schrijven als je dat liever doet.