Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties > Actie #7

Een elektronisch cliëntendossier

Thema: Leef je leven

Maakt het makkelijker om in het dossier te kijken.

Betrokken partijen

  • VWS

Voor wie

Mensen met een beperking en hun vertegenwoordiger en begeleiders.

Wat we gaan doen

We kijken wat al bekend is over elektronische cliëntendossiers (ECD). Wat werkt goed? Wat is nodig? Waar moeten we op letten?

Wat het oplevert

Een overzicht van kennis over elektronische cliëntendossiers.

Wat we willen bereiken

We willen dat een cliëntendossier ook via het internet toegankelijk is. Dit elektronische dossier moet makkelijk te gebruiken zijn. En de privacy van de cliënt moet beschermd blijven.

Waarom deze actie

Elke cliënt heeft het recht om in zijn dossier te kijken. Daarin staan bijvoorbeeld aantekeningen van begeleiders. Of uitleg over de ondersteuning. De cliënt (of zijn vertegenwoordiger) kan zo met de begeleider bespreken of de ondersteuning nog goed is. Een elektronisch cliëntendossier maakt dat makkelijker. Het is namelijk altijd en overal toegankelijk.

Planning

De uitkomsten van de actie 'Digitale hulpmiddelen voor communicatie' worden afgewacht. Daarna volgt pas een rapportage over deze actie.

Meer weten

Neem contact op met Ingrid Blok van het ministerie van VWS: id.blok@minvws.nl of 070-3407102.

Op de hoogte blijven van de voortgang van deze Actie?!

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Wil je ook 
jouw verhaal vertellen?

Vul dan hier je naam en e-mailadres in. Belangrijk: je verhaal moet gaan over hoe jouw leven leuker is geworden door samen te werken en samen te praten. Wij maken dan een afspraak met je om je te interviewen. Je mag je verhaal natuurlijk ook zelf of met iemand anders schrijven als je dat liever doet.