Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties >

Oprichting beroepsvereniging agogen

Met een vereniging kunnen we de kennis van agogen beter gebruiken om de zorg te verbeteren.

Betrokken partijen

  • VWS

Voor wie

Zorgprofessionals (agogen).

Wat we gaan doen

Het ministerie krijgt hulp van de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW). De BPSW gaat eerst een plan van aanpak maken. Daarna richt de BPSW een beroepsvereniging voor agogen op. Samen met hulpverleners. Deze beroepsvereniging gaat de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (NVAVG) helpen bij het maken van richtlijnen. Bijvoorbeeld over goede gehandicaptenzorg. Ook gaat de beroepsvereniging met andere organisaties samenwerken.

Wat het oplevert

Een beroepsvereniging voor agogen op mbo- en hbo-niveau.

Wat we willen bereiken

We willen dat er een beroepsvereniging voor agogen komt. Zodat zij hun vak kunnen vernieuwen. Zij weten namelijk het beste wat nodig is. Ook kunnen wij zo hun kennis beter gebruiken voor het maken van beleid. En de beroepsvereniging kan opkomen voor de belangen van agogen.

Waarom deze actie

Er zijn ongeveer 75.000 agogen. Dat is de grootste groep medewerkers in de gehandicaptenzorg. Een beroepsvereniging voor agogen maakt de zorg beter. Bijvoorbeeld omdat ze dan kennis met elkaar kunnen delen. En kunnen meehelpen bij het maken van nieuw beleid. Of bij het opstellen van normen voor goede zorg. Ook is de beroepsvereniging belangrijk om te praten met andere partijen. Zoals zorgaanbieders of de overheid.

Planning

Het plan van aanpak is eind 2017 klaar. In 2018 wordt de beroepsvereniging opgericht.

Meer weten

Neem contact op met Ingrid Blok van het ministerie van VWS: id.blok@minvws.nl of 070-3407102.

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Reageer op dit artikel
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.

Wil je ook 
jouw verhaal vertellen?

Vul dan hier je naam en e-mailadres in. Belangrijk: je verhaal moet gaan over hoe jouw leven leuker is geworden door samen te werken en samen te praten. Je kunt je verhaal zelf schrijven of met iemand anders. Wij kunnen je ook helpen.