Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties >

Online plek voor kennis

Leden kunnen hier veel van elkaar leren en ervaringen uitwisselen.

Voor wie

Cliëntenraden, familieraden en familieverenigingen.

Wat we gaan doen

We maken eerst een groep. In die groep zitten leden van cliëntenraden, familieraden en familieverenigingen. De groep helpt bij het maken van een digitaal kennisplatform: www.meepraten.net. Dat is een plek op internet waar mensen informatie kunnen delen. Op de website www.ikdoemee.nl komt een link naar het kennisplatform. Ook gaan we filmpjes maken over wat een cliëntenraad is. En welke taken een cliëntenraad heeft.

Wat we willen bereiken

We willen dat cliëntenraden, familieraden en familieverenigingen meer medezeggenschap krijgen. Dat betekent dat ze beter kunnen meepraten. Bijvoorbeeld over het beleid van de zorgorganisatie of over bezuinigingen. Daarom maken we een digitaal kennisplatform. Op dit platform kunnen leden ervaringen en kennis met elkaar delen. Zo krijgen mensen met een beperking en hun familie meer invloed.

Wat het oplevert

  • Een kennisplatform. Hier komt veel informatie op te staan, zoals:
    • Informatie over wetten en regels.
    • Informatie over het werk van cliëntenraden, familieraden en familieverenigingen.
    • Informatie over belangrijke onderwerpen (bijvoorbeeld: voeding).

Waarom deze actie

Ervaringen van mensen met een beperking zijn heel belangrijk. Vaak net zo belangrijk als kennis. Dat geldt ook voor ervaringen met medezeggenschap. Voor het delen van die ervaringen maken we een kennisplatform. Leden van cliëntenraden, familieraden en familieverenigingen kunnen hier van elkaar leren.

Planning

Op 8 december 2017 start het kennisplatform. Dat gebeurt op de bijeenkomst voor cliëntenraden. Daarna bouwen we het platform nog verder uit.

Meer weten

Neem contact op met Dorien Kloosterman van KansPlus: d.kloosterman@kansplus.nl of 06-46291032.

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Reageer op dit artikel
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.

Wil je ook 
jouw verhaal vertellen?

Vul dan hier je naam en e-mailadres in. Belangrijk: je verhaal moet gaan over hoe jouw leven leuker is geworden door samen te werken en samen te praten. Je kunt je verhaal zelf schrijven of met iemand anders. Wij kunnen je ook helpen.