Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties >

Betere zorg door medezeggenschap

Mensen met een beperking praten mee over goede zorg.

Betrokken partijen

  • KansPlus
  • LSR

Voor wie

Cliënten- en verwantenraden, familieverenigingen en zorgorganisaties.

Wat we gaan doen

  • We zoeken uit wat al bekend is over medezeggenschap. Medezeggenschap betekent: kunnen meepraten en meedenken. Bijvoorbeeld over het beleid van een zorgorganisatie.
  • We kijken hoe cliënten- en verwantenraden samenwerken met bestuurders. En hoe familieverenigingen dit doen. Ook kijken we hoe we de band met mensen met een beperking sterker kunnen maken. Want cliënten- en verwantenraden en familieverenigingen moeten goed weten wat mensen met een beperking vinden. Zodat zij dat kunnen vertellen aan bestuurders van zorgorganisaties.
  • We geven een training aan tien cliënten- en verwantenraden en familieverenigingen. In die training krijgen ze vragen over hoe ze werken. Hoe is de samenwerking met de bestuurders? Hoe is de band met mensen met een beperking? Samen bekijken we hoe de medezeggenschap kan verbeteren. En of de training daarbij helpt.
  • We organiseren bijeenkomsten voor zorgorganisaties, cliënten- en verwantenraden en familieverenigingen. Daarin vertellen de tien raden en familieverenigingen over de training. En over de medezeggenschap in hun organisatie. We bespreken ook wat beter kan.

Wat het oplevert

  • Een overzicht van wat bekend is over medezeggenschap.
  • Een training over medezeggenschap.
  • Bijeenkomsten over medezeggenschap.

Wat we willen bereiken

We willen dat de medezeggenschap van mensen met een beperking verbetert. Ook willen we dat zorgorganisaties goed samenwerken met cliëntenraden.

Waarom deze actie

Met deze actie willen we alle vormen van medezeggenschap verbeteren. Betere medezeggenschap maakt de zorg namelijk beter.

Planning

De actie loopt van februari tot en met juni 2018.

Meer weten

Neem contact op met Helena Wiersma van LSR: h.wiersma@hetlsr.nl of 030-2937664.

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Reageer op dit artikel
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.

Wil je ook 
jouw verhaal vertellen?

Vul dan hier je naam en e-mailadres in. Belangrijk: je verhaal moet gaan over hoe jouw leven leuker is geworden door samen te werken en samen te praten. Je kunt je verhaal zelf schrijven of met iemand anders. Wij kunnen je ook helpen.