Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties >

Informatie over cliëntondersteuning

Mensen met een beperking hebben recht op goede ondersteuning.

Betrokken partijen

  • LFB
  • Ieder(in)
  • LSR
  • KansPlus

Voor wie

Mensen met een beperking en hun familie en begeleiders.

Wat we gaan doen

We zoeken goede voorbeelden van onafhankelijke cliëntondersteuning. Een cliëntondersteuner helpt mensen met een beperking en hun familie. Bijvoorbeeld bij het regelen van de juiste ondersteuning. Mensen met een beperking zijn vrij om te kiezen wat zij belangrijk vinden.
 

We maken een lijst met punten waaraan goede cliëntondersteuning moet voldoen. Om die lijst te maken vragen we naar ervaringen met cliëntondersteuning. Van mensen met een beperking en hun familie. Maar ook van zorgkantoren en cliëntondersteuners.

Wat het oplevert

  • Een overzicht van goede voorbeelden van onafhankelijke cliëntondersteuning
  • Een lijst met punten waaraan cliëntondersteuning moet voldoen

Wat we willen bereiken

We willen dat mensen met een beperking en begeleiders weten wat onafhankelijke cliëntondersteuning is. En hoe en wanneer zij hier een beroep op kunnen doen. Dat is bijvoorbeeld zoals iemand voor het eerst hulp nodig heeft. Of als de hulp verandert. Ook willen we dat er voldoende onafhankelijke cliëntondersteuning beschikbaar is. En dat die ondersteuning goed is en bij de wensen van de cliënt past.

Waarom deze actie

Met deze actie informeren we mensen met een beperking, hun familie en begeleiders. Zodat ze weten wat onafhankelijke cliëntondersteuning is. En waar ze die kunnen krijgen. Ook het ministerie van VWS is bezig met onafhankelijke cliëntondersteuning. Deze actie sluit daar dus goed op aan.

Planning

De voorbereiding is in november 2017. De actie loopt van december 2017 tot en met juni 2018. In juli kijken we hoe de actie ging.

Meer weten

Neem contact op met Natacha Lijding van Ieder(in): n.lijding@iederin.nl of 030-7200038.

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Reageer op dit artikel
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.

Wil je ook 
jouw verhaal vertellen?

Vul dan hier je naam en e-mailadres in. Belangrijk: je verhaal moet gaan over hoe jouw leven leuker is geworden door samen te werken en samen te praten. Je kunt je verhaal zelf schrijven of met iemand anders. Wij kunnen je ook helpen.