Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties >

Goede zorg voor ouderen

Thema: Passende zorg

Samen praten over een goed leven, goede zorg voor ouderen met verstandelijke beperkingen.

Mensen met verstandelijke beperkingen merken vaak sneller dat ze ouder worden. Soms voelen zij bijvoorbeeld al op hun 40ste dat hun lichaam achteruitgaat. Het is belangrijk om daar samen over te praten. Door de mensen zelf, hun familie en vrienden en door hun begeleiders. Mensen van Ik doe mee kunnen op bezoek komen om zo'n gesprek te voeren. De zorgorganisatie kan dat aanvragen. Begeleiders, familie, vrienden en mensen met beperkingen kunnen veel van elkaar leren tijdens zo'n gesprek.

Betrokken partijen

  • Ieder(in)
  • KansPlus
  • LFB
  • LSR

Voor wie

Mensen met verstandelijke beperkingen van 40 jaar en ouder die zorg en ondersteuning krijgen vanuit de Wlz, hun familie en vrienden, vrijwilligers en hun begeleiders.

Wat we gaan doen

De bijeenkomst ‘Goede zorg voor ouderen' bestaat uit een informatief deel en een of meerdere dialoogsessies. Het programma wordt samen met de zorgorganisatie samengesteld en op locatie aangeboden. Een bijeenkomst duurt ongeveer 2,5 uur.

Download de flyer over de dialoogsessie

Wat het oplevert

Goede gesprekken over ieders ervaringen, en over thema’s die bij de zorgorganisatie en locatie spelen. Bijvoorbeeld dementie, palliatieve zorg en dagbesteding.

Wat we willen bereiken

De bijeenkomst zorgt voor bewustwording, kennisuitwisseling, onderling begrip en samenwerking. Mensen met een beperking, hun familie en vrienden en zorgprofessionals werken samen aan een goed leven en goede zorg voor ouderen met verstandelijke beperkingen.

Planning

De actie loopt tot eind december 2018.

Meer weten?

Wil je meer weten? Bijvoorbeeld over hoe de zorgorganisatie Ik doe mee kan uitnodigen om langs te komen? Mail of bel Maud Verheij van Ieder(in): 030 - 721 08 95 of m.verheij@iederin.nl

Lees verder op Ik doe mee

Op de hoogte blijven van de voortgang van deze Actie?!

Vind je dit artikel leuk om te lezen?