Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties >

Voor iedereen te begrijpen

Simpele informatie over maatregelen die de vrijheid beperken.

Betrokken partijen

  • LFB
  • Ieder(in)

Voor wie

Mensen met een beperking en hun familie.

Wat we gaan doen

We zoeken uit welke informatie er al is over vrijheidsbeperkende maatregelen. Dat zijn maatregelen die de vrijheid van een cliënt beperken. Bijvoorbeeld: de deur op slot doen. Daarna kijken we of die informatie te begrijpen is voor mensen met een beperking. Als de teksten te moeilijk zijn, kijken we hoe het makkelijker kan. Of we maken nieuwe teksten. Dit doen we samen met het CCE, de IGJ en zorgaanbieders.

Deze nieuwe informatie gaan we op verschillende manieren verspreiden. Het is belangrijk dat ook begeleiders op de hoogte zijn van de informatie.

Wat het oplevert

  • Begrijpelijke informatie over vrijheidsbeperkende maatregelen

Wat we willen bereiken

We willen dat informatie over vrijheidsbeperkende maatregelen voor iedereen te begrijpen is. Zodat mensen met een beperking en hun familie weten waar het over gaat. En welke rechten zij hebben. Ook willen we dat begeleiders deze informatie krijgen. Zodat zij hierover kunnen praten met mensen met een beperking en hun familie.

Waarom deze actie

Informatie over vrijheidsbeperkende maatregelen is vaak te moeilijk. Mensen met een beperking of hun familie begrijpen dan niet goed wat er staat. Wij vinden het belangrijk dat ze wél begrijpelijke informatie krijgen.

Planning

Van september tot en met december 2017 verzamelen we bestaande informatie. Tussen januari en november 2018 maken we die informatie makkelijker. Of we maken nieuwe informatie. Die informatie gaan we vanaf maart 2018 verspreiden.

Meer weten

Neem contact op met Joost Blommendaal van LFB: j.blommendaal@lfb.nu of 030-2363761.

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Reageer op dit artikel
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.

Wil je ook 
jouw verhaal vertellen?

Vul dan hier je naam en e-mailadres in. Belangrijk: je verhaal moet gaan over hoe jouw leven leuker is geworden door samen te werken en samen te praten. Je kunt je verhaal zelf schrijven of met iemand anders. Wij kunnen je ook helpen.