Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Acties > Actie #2

In gesprek met elkaar

Thema: Leef je leven

Het is belangrijk dat mensen met een beperking, hun familie en begeleiders met elkaar praten over de ondersteuning.

Betrokken partijen

  • LFB
  • LSR
  • KansPlus

Voor wie

Mensen met een beperking en hun familie en begeleiders.

Wat we gaan doen

We gaan eerst op zoek naar voorbeelden: praten mensen met een beperking over hun wensen? En over de ondersteuning  die ze daarbij nodig hebben? Hoe gaat dit en wat hebben zij nodig om dit te kunnen? En hoe helpen familieleden en begeleiders hen om in een gesprek onder woorden te brengen wat ze graag willen? En wat ze nodig hebben? Begeleiders krijgen hierover al veel trainingen.

 

Mensen met een beperking en hun familie moeten ook trainingen krijgen. Daar waar het kan samen. Soms ook samen met de begeleiders zodat mensen met en van elkaar kunnen leren. Deze trainingen willen we gaan geven. Daarna kijken we of de training heeft geholpen bij het voeren van een gesprek. Als het nodig is, passen we de training aan.

Wat het oplevert

Trainingen voor mensen met een beperking, hun familie en begeleiders, om met elkaar in gesprek te gaan over het ondersteuningsplan. Er zijn drie varianten: OPsterk (LFB en Kansplus), Zeg het zelf! (LSR), Omgaan met wegwijzers (Kansplus).

Wat we willen bereiken

We stimuleren dat mensen met een beperking, hun familie en begeleiders in gesprek gaan over het leven dat de persoon wil leiden. Wat wil hij en wat is nodig? Hoe voer je daar met elkaar het gesprek over? Met trainingen proberen we daarbij te helpen.

Waarom deze actie

In het gesprek tussen mensen met een beperking, familie en begeleiders moet het leven dat de persoon wil leiden centraal staan. Toch is dat nog niet altijd zo. Daarom willen wij mensen met een beperking en hun familie trainen, soms ook samen met begeleiders. Ook zorgorganisaties vinden dat belangrijk.

Planning

Deze actie duurt tot eind 2018.

Meer weten

Neem contact op met Wil Molenaar van KansPlus: wilmol@xs4all.nl of 06 11 01 73 27.

Op de hoogte blijven van de voortgang van deze Actie?!

Vind je dit artikel leuk om te lezen?