Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

Boek: zorgen als ambacht

Thema: Leef je leven

Hoe is het om dagelijks afhankelijk te zijn van anderen? Onderzoekers van de Universiteit voor Humanistiek deden onderzoek. De resultaten lees je terug in het boek 'Zorgen als ambacht'. 

In het boek wordt dieper ingegaan op afhankelijkheid en hoe het is om in je dagelijks leven afhankelijk te zijn van anderen. 

Bestel het boek

Onderzoek naar afhankelijkheid

Er is onderzoek gedaan bij mensen met een beperking om te kijken wat afhankelijkheid voor hen betekent. En wanneer dit problemen oplevert. Aan de hand van interviews, observaties en foto's laten de schrijvers zien hoe afhankelijkheid in de gehandicaptenzorg eruitziet.

Tips voor zorgprofessionals

In het boek staan ook handige tips voor zorgprofessionals, zodat zij afhankelijkheid kunnen voorkomen of kunnen verzachten. Het boek biedt voor deze groep handvatten voor meer 'ambachtelijkheid' in de zorg voor mensen met een beperking.

 

Het boek is te koop voor 20 euro bij Uitgeverij de Graaf.

Actie Afhankelijk zijn van anderen

Het onderzoek vond plaats in het kader van de actie Afhankelijk zijn van anderen. Naast dit boek zijn er andere mooie resultaten opgeleverd. Zo was er een fototentoonstelling met foto's van mensen met een beperking over wanneer zij zich afhankelijk voelen. Ook is er een mooi gedicht geschreven door Sjoerd. Daarnaast zijn er onderzoeksresultaten opgeleverd over negatieve afhankelijkheid

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.