Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

Bijeenkomsten over het kwaliteitskader gehandicaptenzorg

Thema: Samen vernieuwen

Ieder jaar laten zorgorganisaties zien hoe er aan de kwaliteit van zorg en ondersteuning wordt gewerkt. Daarvoor schrijven zij het kwaliteitsrapport. Wat is de rol van de cliëntenraad?

In twee landelijke bijeenkomsten krijgen de cliëntenraden informatie over hun rol bij het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg en het kwaliteitsrapport. De bijeenkomsten worden georganiseerd in het kader van de actie Training voor cliëntenraden.

Kwaliteitsrapport

In het kwaliteitsrapport schrijven zorgorganisaties wat er al goed gaat en wat er beter kan. We vinden het belangrijk dat ook cliëntenraden meepraten hierover.

Bijeenkomsten

Speciaal voor (centrale) cliëntenraden worden twee landelijke bijeenkomsten georganiseerd. Op donderdag 19 april en vrijdag 16 november zijn leden van de cliëntenraad welkom bij het LSR in Utrecht. De bijeenkomst duurt 2,5 uur (van 10.30 tot 13.00 uur) en heeft aansluitend een lunch. Per raad kunnen maximaal 2 leden deelnemen. Extra deelnemers komen op de reservelijst. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Training voor cliëntenraden

Naast de bijeenkomsten organiseren KansPlus, LFB en het LSR ook een training. Deze training is voor (centrale) cliëntenraden en gaat in op de rol van de cliëntenraad bij het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg en het kwaliteitsrapport.

 

De training duurt 2 á 3 uur en vindt plaats op locatie bij de cliëntenraad. Heb je als cliëntenraad interesse in zo'n training? Neem dan contact op met Emiel Dekker, het LSR, via e.dekker@hetlsr.nl of Dorien Kloosterman, KansPlus, via d.kloosterman@kansplus.nl. De training kan slechts aan een beperkt aantal raden worden gegeven.

Lees verder op Ik doe mee

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.