Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

Nieuwe brochure over zorg en ondersteuning beschikbaar

Thema: Leef je leven, Passende zorg, Tijd voor zorg, Vaker luisteren, Samen vernieuwen

De brochure ‘De wetten zorg en ondersteuning sinds 2015’ is onlangs aangepast en opnieuw uitgebracht. In eenvoudige taal wordt uitleg gegeven over vier wetten. De Wet Langdurige Zorg (Wlz), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet. De brochure is gratis te downloaden.

Het Nederlandse zorgstelsel is sinds 2015 veranderd. Er zijn nu vier wetten voor iedereen die zorg en ondersteuning ontvangt. Dit zijn de Wet Langdurige Zorg (Wlz), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet. Maar waar kun je terecht als je zorg en ondersteuning wil regelen? Dat leggen we uit in de brochure ‘De wetten zorg en ondersteuning sinds 2015 – eenvoudig verteld’.

Download de brochure

Uitleg over zorg- en ondersteuningswetten

In prettig leesbaar Nederlands geven we goede uitleg over alle vier wetten. Je leest per wet welke organisatie verantwoordelijk is voor de uitvoering. En hoe die organisatie te bereiken is. Het stappenplan geeft aan hoe het werkt. Van de aanvraag van zorg en ondersteuning tot de (eventuele) betaling van de eigen bijdrage voor de geleverde zorg en ondersteuning. Ook lees je welke invloed je kunt uitoefenen om de zorg en ondersteuning te krijgen die je wenst en die bij jou past.

 

Eenvoudige taal

De tekst is geschreven voor mensen die niet goed kunnen lezen. Zoals mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Maar in de praktijk blijkt dat heel veel mensen graag informatie in eenvoudige taal lezen. De vraag naar de brochure is zo groot dat is besloten om deze gratis ter beschikking te stellen.

Samen sterk voor kwaliteit

De brochure is geschreven door KansPlus, LSR en Ieder(in) en is een uitgave van de campagne Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit. Samen Sterk voor kwaliteit is een samenwerkingsverband van cliëntenorganisaties Ieder(in), KansPlus, LSR en LFB, samen met VGN, Zorginstituut, IGZ, MEE NL, Zorginstituut Nederland, Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (NVAVG) en wordt gesteund door het ministerie van VWS. Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit is onderdeel van de kwaliteitsagenda, een meerjarig landelijk project dat er op is gericht om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Lees verder op Ik doe mee

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.