Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

Enthousiasme over eerste dialoogsessie

Thema: Passende zorg

Donderdag 7 juni vond de eerste bijeenkomst plaats over een goed leven en goede zorg voor ouderen met verstandelijke beperkingen. Begeleiders en familie en vrienden van mensen met een beperking kwamen bij zorgorganisatie Elver bijeen voor een dialoogsessie.

De deelnemers zijn met elkaar in gesprek gegaan over de ervaringen en gedachten bij het thema goed leven en goede zorg. Dit leverde mooie verhalen op. Ook is er gesproken over wat hun wens of droombeeld is bij goede zorg voor een bewoner of familieleden.

dialoogsessie-elver.jpg

Waardevol

De diversiteit aan rollen van de deelnemers was erg waardevol: familie, vrijwilliger, medewerkers van wonen, dagbesteding, nachtdienst en een gedragskundige. Iedereen heeft hierdoor zijn kant van het verhaal kunnen vertellen. Door de open houding van iedereen was de sfeer erg goed. Deelnemers luisterden naar elkaar en waren niet bang om iets te vertellen. De bewoners van deze locatie deden niet mee aan het gesprek, omdat zij dat vanwege hun beperkingen niet kunnen.

Dromen waarmaken

In de afronding van het gesprek heeft iedereen opgeschreven welke stap(pen) zij zelf kunnen zetten om hun wens of droom van goede zorg en een goed leven voor de bewoner of familielid, waar te maken. Door deze vraag heeft de groep nagedacht over hoe een droom, waarheid kan worden. En wie je daarbij om hulp kunt vragen.  

Goede tips

De deelnemers hebben veel goede tips met elkaar gedeeld. Bijvoorbeeld:

  • Goede afstemming tussen wonen, dagbesteding en nachtdienst
  • Meer tijd nemen voor sociaal-emotionele behoeften van bewoners
  • Op tijd afspraken maken over wensen en behoeften bij levenseinde

Dialoogsessie

De deelnemers waren erg tevreden met de dialoogbijeenkomst. Ze vonden het fijn en bijzonder om met zo veel betrokkenen bij elkaar te zitten en ervaringen te kunnen delen vanuit verschillende perspectieven.

 

Dit hadden ze nog niet zo vaak kunnen doen, terwijl het hen wel veel heeft gebracht. Ze gaven aan dat ze nu een beter beeld hadden van hoe ze samen bepaalde situaties op weg naar goede zorg konden aanpakken. De deelnemers waren zo enthousiast dat ze deze bijeenkomst ook met klem bij hun collega’s gaan aanraden.

Download de flyer over de dialoogsessie

Meer weten

Wil je meer weten over de mogelijkheid een dialoogsessie bij jou te organiseren? Neem dan contact op met Maud Verheij van Ieder(in) via m.verheij@iederin.nl.

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.