Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

Fototentoonstelling 'Oog voor Anders' in Hermitage Amsterdam

Thema: Leef je leven

Voor een onderzoek van de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht) fotografeerden mensen met een beperking leuke en minder leuke momenten uit hun dagelijkse leven. Doel daarvan was te achterhalen wanneer mensen met een beperking zich afhankelijk voelen van anderen, of wanneer dat juist niet het geval is.

In Oog voor anders zijn deze foto’s – en de verhalen die erbij horen – te zien naast werk van fotograaf Aad van Vliet, die ook deel was van het onderzoeksteam. Zijn portretten en beelden van ‘helpende handen’ in de zorg trachten de menselijkheid in de gehandicaptenzorg zichtbaar te maken. Samen vormen ze een drieluik en zo is Oog voor anders een intiem portret van de (belevings)wereld van mensen met een beperking.

Opening fototentoonstelling

Voormalig burgemeester Job Cohen opent de fototentoonstelling op 26 september om 15.00 uur. Een van de deelnemers aan het onderzoek gaat zijn gedicht over afhankelijkheid voordragen. 

 

De fototentoonstelling is te zien van 26 september t/m 11 november in Amsterdam.

 

Outsider Art Galerie

in de Hermitage Amsterdam

Neerlandiaplein 7, Amsterdam

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur

Fototentoonstelling Oog voor Anders

In mei en juni van dit jaar was de fototentoonstelling te zien in de hal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Bekijk het bericht over de Tentoonstelling Oog voor Anders in Den Haag

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.