Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

Meer bewegen via de methode dromen-ontdekken-doen

Thema: Samen vernieuwen

Er is een methode ontwikkeld die mensen met een verstandelijke beperking moet stimuleren om meer te bewegen. De methode heet dromen-ontdekken-doen en helpt jou als begeleider om deze doelgroep meer te laten bewegen in het dagelijks leven.

Wil jij met je cliënt aan de slag om meer te bewegen in het dagelijks leven? Gebruik de methode dromen-ontdekken-doen en gebruik de handvatten om bewegen onderdeel te maken van het dagelijks leven van je cliënt.

Aan de slag

Via de stappen uit deze methode ga je in gesprek over wat je cliënt al doet aan beweging én graag wil doen om meer te bewegen. Twee handreikingen, een beweegposter en weekplanner helpen hierbij. Bekijk de tools.

Social media

Laat op social media via de hashtag #ikbenff zien hoe jij en je cliënt bewegen in het dagelijks leven toepassen. Maak de volgende zin af: “Ikbenff…” en post deze samen met een foto van jouw cliënt met begeleider, ouder, vriend of familielid in beweging vóór 23 februari 2018. Of stuur deze naar info@kennispleingehandicaptensector.nl. De 100 origineelste en leukste inzendingen ontvangen een stappenteller samen met het hard copy pakket! Lees de bijbehorende actievoorwaarden.

Vragen of meer weten?

Heb je vragen over deze werkplaats? Of wil je graag meer weten? Neem dan gerust contact op met Noortje Kuijken (Radboudumc) via sterkeropeigenbenen@radboudumc.nl.

Verder lezen op Ik doe mee

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.