Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

Gesprek over afhankelijkheid

Thema: Leef je leven

Hoe is het om afhankelijk te zijn van begeleiders van de zorginstelling? Bijvoorbeeld bij aankleden of om uit te gaan. In een focusgesprek bespreken familieleden van mensen met een beperking de afhankelijkheid binnen zorginstellingen. Praat jij mee?

De universiteit voor Humanistiek onderzoekt in opdracht van het ministerie van VWS de afhankelijkheid van mensen in zorginstellingen. Hoe en wanneer ervaren mensen met een beperking en hun familie afhankelijkheid?  Hoe zijn negatieve ervaringen te voorkomen? Hoe kunnen mensen zelf invloed uitoefenen op hun zorg en op het beleid?

Focusgesprek in januari

Een van de onderzoeksmethoden zijn focusgesprekken met familieleden van mensen die zorg krijgen vanuit de WLZ (Wet langdurige zorg). Het eerste focusgesprek was in oktober. Het tweede vindt januari 2018 in Utrecht plaats. Voor het gesprek in januari zoeken de onderzoekers nog deelnemers. De deelnemers bespreken hun ervaringen en wisselen ideeën en meningen uit.

Ook meedoen aan het focusgesprek

Ook meepraten? Stuur dan een e-mail naar hoofdonderzoeker Simon van der Weele: s.vanderweele@uvh.nl. Hij kan ook eventuele vragen beantwoorden.

Lees verder op Ik doe mee

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.