Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

OPsterk training groot succes

Thema: Leef je leven

Op één van die hele warme dagen in juli zijn er 8 bewoners en 2 medewerkers die meedoen aan de OPsterk training. De jongste is 29 jaar en de oudste 61 jaar. Een verslag.

Zij kennen elkaar allemaal maar wij willen graag 'kennismaken'. We doen dat met de zogenaamde line-up. Wij vragen hoelang mensen hier wonen of werken. De bedoeling is dat mensen in een rijtje gaan staan. Degene die er het kortst zijn, staan aan het begin van het rijtje. De rest gaat er in de goede volgorde naast staan. Het is dringen in de keuken waar we het spel spelen, maar uiteindelijk staat iedereen daar waar hij moet staan. Zo volgen er verschillende vragen. Tot slot mag iemand in de groep een vraag stellen.

 

We volgen het programma waar we al eerder over verteld hebben. Het levert bijvoorbeeld een mooie samenvatting op van wat belangrijk is bij de bespreking van het ondersteuningsplan. En ondanks de hitte houdt iedereen het vol en hebben we een goede avond. Mensen vinden het fijn om actief bezig te zijn met afwisselende werkvormen, ookal kostte het wat moeite om te starten vanwege de hitte.

Opsterk_web2-(1).jpg

Ook hier vullen mensen een OPsterk-poster in. En wat blijkt? Er komt soms een heel nieuwe wens op te staan. Eén die zelfs niet in het ondersteuningsplan staat. Hoe kan dat nou, vragen we. Mensen gebruiken bij het voorbereiden van het ondersteuningsplan-gesprek het al ingevulde formulier van de vorige keer. Er gaat wat af. Er wordt wat veranderd. En voordat je het weet denk je niet meer na over iets nieuws of iets anders. Door de OPsterk poster worden mensen opnieuw aan het denken gezet!

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.