Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

Startbijeenkomst OPsterk

Thema: Leef je leven

In mei is voor de eerste keer de OPsterk training uitgevoerd. Ervaringsdeskundigen en coaches van Amerpoort wilden wel ‘proefkonijn’ zijn. Ze hebben er geen spijt van. En ook de OPsterk-trainers, waaronder een ervaringsdeskundige, kregen er veel energie van.

De eerste bijeenkomst duurde anderhalf uur. We maakten kennis met elkaar. Ook vertelden mensen over hun ervaringen met het ondersteuningsplan. Hiervoor gebruikten we verschillende oefeningen.

Elkaar leren kennen

We leerden elkaar beter kennen door 'in te checken'. Een nieuwe werkvorm voor de deelnemers. Na deze werkvorm wisten we bijvoorbeeld welk compliment iemand vaak krijgt. Er bleken mensen met heel verschillende talenten mee te doen aan de training.

OPsterk-training-inchecken.jpgInchecken 

Bespreken ondersteuningsplan

We bespraken met elkaar een video die we zagen over een ondersteuningsplanbespreking. Het was nagespeeld en hier en daar flink overdreven. Misschien wel juist daardoor kwamen er veel verhalen los. Ook over hoe het soms niet goed lukt. Daarna gingen de deelnemers actief aan de slag. Ze liepen langs allerlei vragen die op grote vellen stonden. Er werden veel ervaringen opgeschreven.

Deelnemer: Ik heb er veel van geleerd

OPsterk-training-werken.jpg

Hard aan het werk

Stevige muur

Tot slot kon iedereen iets op een kartonnen baksteen schrijven. Wat heb je nodig voor een goede bespreking van het ondersteuningsplan? Al die ideeën samen vormden een stevige muur. Een muur die ter herinnering achterbleef. De vellen gingen mee met de trainers. De informatie werd gebruikt voor het voorbereiden van de tweede bijeenkomst een week later.

OPsterk-training-muur.jpg

Reacties na afloop

Na afloop van de eerste OPsterk-training zijn leuke reacties gedeeld. Een selectie van de reacties:

  • Goede bijeenkomst
  • Er was veel aandacht voor elkaar
  • Leuk!
  • Ik heb er veel van geleerd
  • Leuke werkvormen

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.