Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

Workshop Meet & Greet in Rijswijk

Thema: Leef je leven

Tijdens de SamenSterkdag in Rijswijk is de workshop Meet & Greet meerdere keren gegeven. In deze workshop vertellen mensen rond één persoon hun verhaal. Wirin Jewlal vertelde over zijn ervaringen.

workshop-meet-greet-wirin.jpg

Samen met een begeleider vertelde Wirin over hoe zijn sociale rol ervoor zorgde dat hij nieuwe, andere mensen leerde kennen. Sociale rollen helpen je namelijk nieuwe mensen te ontmoeten. Je draai te vinden in de samenleving. Te ontdekken wie je bent. Het duwtje in de rug te geven om die dingen te doen die je altijd al wilde doen. Gewoon in je eigen buurt. Door mensen te ontmoeten krijg je makkelijker nog meer rollen. En die bieden allerlei kansen.

Wirin’s verhaal is wel heel bijzonder

Wirin komt vaak in het participatiecentrum Weesperstraat. Daar vragen ze aan iedereen die ondersteuning krijgt wat hij/zij graag doet. Wat hij goed kan. Of hij een talent heeft. Samen kijken ze dan welke sociale rollen daarbij passen. 

Wirin vertelde dat hij graag schrijver wil worden. Hij schrijft al zijn hele leven. Hij vertelt boeiend hoe dat met vallen en opstaan is gelukt. Zijn boek is nu zelfs te koop bij Bol.com.

boek-onbeperkte-liefde.jpg

Niet altijd makkelijk

De medewerker die er was vertelde dat het zoeken naar passende sociale rollen niet altijd eenvoudig is. En een andere manier van werken vraagt van begeleiders. Er wordt nadrukkelijk gezocht naar passende rollen voor iedereen. Rollen waarin mensen gezien en gewaardeerd worden door bijvoorbeeld de buurtbewoners. De Weesperstraat werkt daarom heel nauw samen met de bewonersorganisatie die ook een plek heeft in het centrum.

meet-greet-wirin.jpg

Wil je meer weten over sociale rollen?

Kom dan naar één van de Netwerkcarrousels in het nieuwe jaar op 24 januari, 31 januari, 1 februari of 7 februari.

Sociale rolversterking

Of maak een schoolreisje naar Het Participatiecentrum de Weesperstraat van Middin. Hier staat sociale rolversterking in de praktijk centraal. Het participatiecentrum is op 19 februari 2019 van 13.30 tot 16.00 uur.

De maand ervoor organiseert Vilans i.s.m. het LSR, KansPlus en de LFB een voorbereidende bijeenkomst op 21 januari van 14.00 tot 16.30 uur. Daar wordt meer verteld over sociale rolversterking en een workshop gegeven over het versterken van netwerken. Meer informatie bij Wil Molenaar: wilmol@xs4all.nl

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.