Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

Verslag over de workshop Welke rollen heb jij?

Thema: Leef je leven

Op de SamenSterkdag in Vries is de workshop 'Welke rollen heb jij?' voor het eerst gegeven. Hoe ging dat? Een verslag lees je hier.

Download de flyer Welke rollen heb jij?

Op de SamenSterkdag in Vries hebben we voor de eerste keer de workshop 'Welke rollen heb jij?' gegeven. We deden hem gelijk drie keer achter elkaar. Na dit succes hebben we de workshop op alle SamenSterkdagen uitgevoerd. Veel mensen vonden de workshop leuk en leerzaam. Er is duidelijk veel vraag naar hoe je mensen kunt ondersteunen om meer in contact te komen met andere mensen.

Netwerkversterking

Professionals noemen dat netwerkversterking. Eigenlijk is dat een raar idee voor in het gewone leven. Behalve in het zakenleven gaat niemand de deur uit met de bedoeling zijn ‘netwerk te versterken’. In de workshop leggen we uit dat mensen leren kennen vaak vanzelf gebeurt. Bijvoorbeeld als je iets anders aan het doen bent. En liefst iets wat je heel leuk vindt. Iets waar je je prettig bij voelt.

Dat het zo wèl werkt, daarover komen altijd weer inspirerende voorbeelden van de mensen tijdens de workshops. Zo vertelde iemand dat ze een sport ging doen. Ze werd ook lid van de sportvereniging. En wat gebeurde er? Ze ontmoette op die vereniging veel mensen. En ook iemand die nu haar vriend is.

Video over Maarten

We laten in de workshop een filmpje zien over Maarten. Maarten besluit op een dag om niet meer thuis in z’n eentje naar Star Trek films te kijken maar lid te worden van de Star Trek club. Dat is niet makkelijk voor hem, want hij is licht autistisch. Maar hij doet het toch. Het helpt Maarten enorm dat op die plek veel mensen komen met dezelfde interesse als hij. Hij weet waarover hij praat en mensen vragen hem dingen over Star Trek. Hij vertelt dat hij door mee te doen als lid heeft leren omgaan met andere mensen. En dat er daardoor veel voor hem veranderd is.

Er is een groot verschil tussen thuis een activiteit doen of een rol hebben die bij je past. In dit voorbeeld lid zijn van de Star Trek club. In de workshop vertellen de deelnemers aan elkaar op welke plekken zij vrienden hebben ontmoet. Ook onderzoeken we hoe je kunt ontdekken welke rollen bij iemand passen. En hoe je van wat je leuk of interessant vindt ook een rol kunt maken.

Workshop in 2019

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze workshop? In 2019 wordt de workshop nog een aantal keer gegeven: Tijdens ‘de Netwerkcarrousel’ waarin je allerlei dingen te weten komt over mensen ontmoeten. Kijk voor de dagen op de folder.

En bij Vilans in Utrecht, tijdens 2 middagen over Sociale Rollen:

  • De eerste bijeenkomst is op 21 januari van 14:00-tot 16:30 uur bij Vilans in Utrecht. Daar krijg je het verhaal over de Sociale Rollen en kun je meedoen aan de workshop.
  • En op 19 februari van 13:30 tot 16:00 uur gaan we op bezoek op een plek waar ze al werken met Sociale Rollen, dat is het Participatiecentrum Weesperstraat van Middin. Binnenkort vind je over deze middagen meer informatie op de website van Vilans. Daar kun je je ook opgeven voor beide dagen.

Over de Netwerkcarrousel en de middagen over Sociale Rollen kun je ook contact opnemen met Wil Molenaar, via wilmol@xs4all.nl.

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Plaats ook een reactie
Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.