Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home > Verhalen >

De twee wensen van Lotte

In het restaurant waar ik vroeger werkte had ik begeleiders. Nu, bij Brownies&downieS, heb ik collega’s.

Lotte heeft twee grote wensen. Zo wil ze heel graag een eigen strijkbedrijf. ‘Sinds Lotte bij ons werkt, strijkt ze de schorten en polo’s van alle collega’s’, vertelt Robin Walschots. Zij is de eigenaresse van Brownies&downieS in Eindhoven. ‘Van strijken wordt Lotte rustig. Dus als het erg druk is in het restaurant, trekt ze zich terug en pakt ze de strijkplank. Die afspraak hebben we gemaakt en dat werkt prima.’ Maar Lotte vindt strijken ook gewoon leuk. Ze is 22 en ze strijkt al jaren. ‘Voor mij, voor mijn zus en voor haar opa’, vertelt haar moeder Tineke. ‘En voor een vaste klant van Brownies&downieS, die boven het restaurant woont. Hoe drukker ze het overdag heeft, hoe liever ze ’s avonds nog even strijkt.’ Lotte probeert ook steeds nieuwe klanten te krijgen. ‘Ik vraag het aan mensen en ik zet het op Facebook’, zegt ze.

Meer banen

Maar Lotte heeft nog meer banen. ‘Ik werk een dag in de bakkerij van Severinus, daar bak ik taarten. Ik werk twee dagen bij Brownies&downieS om te strijken en in de bediening. En ik werk een dag in de huishouding bij een mevrouw. Om het te leren’, vertelt ze. Lotte zoekt dan samen met haar moeder een recept uit voor het avondeten en dat maakt ze klaar.

Niet naar haar zin

Voordat Lotte bij Brownies&downieS kwam, werkte ze in een restaurant van een zorginstelling. Ze had het daar niet naar haar zin. ‘Mensen met een beperking mochten alleen meehelpen in de bediening als het druk was’, vertelt Tineke. ‘Niet zo handig natuurlijk. Je leert nou eenmaal niet zo makkelijk iets nieuws in een onrustige omgeving.’ Lotte is er zelf heel duidelijk over: ‘Daar had ik alleen begeleiders, nu heb ik collega’s.’

Lotte's tweede wens

En Lotte’s tweede wens? Ze wil graag trouwen. Met Roman, haar collega. Zeven weken verkering hebben ze nu en een ring heeft ze al. Nu nog een lange witte jurk, een sluier en een koets met paarden.

Vind je dit artikel leuk om te lezen?

Reageer op dit artikel


Let op. Jouw reactie kan straks gelezen worden door alle bezoekers.
Wees daarom voorzichtig met wat je zegt en wees beleefd naar anderen.
KA
Karin van den Hurk 4 maanden geleden
Mooie wensen Lotte. En wat fijn dat er goede mensen naast je staan die "horen" wat jij nodig hebt. Dat maakt dat jij kan doen wat je graag wilt. Je mag trots op jezelf zijn hoe je dit doet.👏

Wil je ook 
jouw verhaal vertellen?

Vul dan hier je naam en e-mailadres in. Belangrijk: je verhaal moet gaan over hoe jouw leven leuker is geworden door samen te werken en samen te praten. Je kunt je verhaal zelf schrijven of met iemand anders. Wij kunnen je ook helpen.