Deze site maakt gebruik van cookies.
Toon informatie voor:
Iedereen
Home >

Voor familie en vrienden

Deze website is onderdeel van de campagne 'Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit'. Samen maken we ons sterk voor 1 missie: zorgen dat je familie of vriend met een beperking een fijn leven heeft.

Voor familie en vrienden

Vrienden, kinderen, ouders en familie van mensen met een beperking spelen een belangrijke rol in het leven van iemand met een beperking. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak een sterke band met hun verwanten. Bovendien zijn familieleden vaak vertegenwoordiger als hun naaste zelf geen eigen beslissingen kan maken.

Hoe ga je als kind, ouder of familielid om met de beperking van een naaste? Wat kun jij doen om hem of haar beter te ondersteunen en te helpen alles uit het leven te halen?

Bijeenkomsten voor verwanten

De partners van Ik doe mee organiseren ook bijeenkomsten voor familie en vrienden. Bijvoorbeeld een bijeenkomst over het omgaan met kinderen met een beperking. Of over communiceren met familieleden met een beperking. Bekijk hier alle bijeenkomsten voor verwanten.

Hulpmiddelen

Ook vind je bij ‘Aan de slag’ verschillende hulpmiddelen die jou als ouder of kind kunnen ondersteunen. Om jezelf te helpen of om jouw naaste met een beperking te helpen met het omgaan zijn of haar beperking.

Persoonlijke verhalen

In de verhalen op de website lees je de verhalen van mensen met een beperking. Bijvoorbeeld over hun familie. Herken jij deze verhalen? De verhalen kunnen je inspireren anders naar omgaan met een beperking te kijken. En wil je zelf een verhaal delen? Dat kan ook! Deel je verhaal en inspireer anderen.

We moeten blijven zoeken naar de beste zorg voor iedereen.
Jij doet toch ook mee?